käken ur led

nu har de gått ett tag sen jag skrev sist....igen.... men update om vad som hänt... sakta men säkert har jag försökt vänja leandro vid att ta ersättning och de har gått bra... efter 3:e dagen kunde han dricka ersättning o sen började jag ge honom ersättning en gång per dag..ibland 2... på en vecka gick han upp 240g...hehe så de gick väldigt bra o amningen kom igång igen som de skulle :) igår hände de knasigaste... jag vakna o satte mig upp...skulle gäspa o då hände de oväntade...käken låste sig...o de gjorde jätteont...o de va sjukt obehagligt...sen hörde jag ett klick o rätt som de va så va käken ur led :( in till akuten på karolinska i huddinge o sen rätta dom till de.. igår kunde jag inte stänga munnen ordentligt o inte äta heller utan att de gjorde ont...idag kan jag röra på käken o stänga munnen ordentligt men gör fortfarande lite ont när jag tuggar...men de går väl la över snart ;) men jag får inte amma på 3dagar...så jag hade himla tur att jag redan hunnit vänja leandro vid ersättning annars hade de aldrig gått att inte amma på tre dagar...o de pga morfinet o de andra lugnandet jag fick där dom skulle "fixa" käken. hela dagen igår o sen idag har de gått väldigt bra men de märks att han saknar att amma och jag saknar att amma honom...dock passar jag på att äta allt som jag inte fått äta o dricka under "så lång tid"...men kan inte göra de så länge till för imorrn efter halva dan får jag sluta upp med mjölkprodukterna igen så jag kan börja amma på onsdag igen :)... Jag har också gjort lite julgodis... i lördags gjorde jag knäck och mozart kulor... gjorde lite fler mozart kulor idag...hade aldrig hört talas om dom förrän en kompis via facebook nämnde dom och jag tyckte de lät lockande :) väldigt goda..men söta så man tar ju inte många åt gången...sen blir de att göra mer knäck på onsdag och även göra lussebullar så man har till själva julafton :) som inte är långt ifrån.... e ju bara några dagar kvar..helt sanslöst vad tiden har gått fort..kan knappt tro de...mindre än en vecka kvar tills hemmet fylls med glädje när hela familjen samlas o tjejerna leker för fullt o leandro får gå från famn till famn o gosa...barnen öppnar klapparna o de äts himla god mat...åhh va jag längtar :) nu tror jag att jag ska ta o kika till min lilla kille o se om han har somnat ...o sen kanske själv gå o sova...tänkte försöka mig på en tur till gamla arbetsplatsen imorrn o se om "min" gamla avdelning är på plats för att säga hej...o sen kanske träffa några glada människor :) god natt allesammans :)

Mjölkfritt ab

För två veckor sen när vi va på BVC så va leandro alldeles knottrig o torr om kroppen, misstänktes mjölkproteinallergi... Jag skulle ha en testperiod på två veckor utan några mjölkprodukter... Inga produkter där de fanns någe som heter mjölk på två veckor. Jag fick även tre olika krämer som jag skulle smörja med morgon kväll o även mitt på dagen.
Jag trodde de skulle bli as jobbigt o att jag typ inte skulle få äta någe för de verkade som att allt hade mjölk.

Efter 2 dagar såg leandros ansikte jättefint ut o va så lent som de bara går :)... Efter 5 dagar var resten av kroppen super len... Men jag frågade mig då.. Hur ska jag veta om de verkligen va mjölken som gjorde honom torr lr om han helt enkelt är en bebis som e torr o att de va krämarna som hjälpte o inte att jag tog bort mjölken?!?!... Så under fredag till måndag hade jag en provperiod där jag åt någe som hade mjölk i samtidigt som jag fortsatte med krämarna...... Han blev torr i huden igen.. Till råga på allt när vi va på kontroll igen igår så hade han bara gått upp 50g på 2 veckor.. O de e väldigt lite...
Som tur va fick vi en tid till en specialist läkare till idag fredag för o se om vi kunde få lite ersättning... O de fick vi.. Så ska ge ersättning till att börja med en gång om dan så jag ska fortsätta att amma ändå men så får han ersättning för att kunna gå upp i vikt dom han ska.. Nu har jag provat för första gången o han drack 20ml bara o som jag misstänkte verkade han inte gilla den.. Den e trotts allt mjölkfri o me de e den inte söt alls typ så inte så lockande kanske.. Meeeen bara att fortsätta för o se om han vänjer sig vid de.. Hoppas hoppas.
Vet inte om de e för att jag slutat med mjölkprodukter som min mjölk inte mättar min son som de ska lr om de e stressen i tillvaron nu som gjort att jag kanske får mindre mjölk.. För han äter lika mkt som alltid... Men hoppas de ordnar sig nu med ersättningen så han går upp som han ska :)

Beställde hem genie bra för o testa om dom e så fantastiska som dom säger på tv... Hehe... O dom e sjukt sköna.. sitter där den ska o faktist så e den allt reklamen säger den ska va :)... Lite härligt .. Supernöjd :) känns knappt att jag har på mig den ;)

Idag har lillemannen sovit ganska lite idag så hoppas han sover bra inatt... Hoppas hoppas... Mamma önska sig en hel natts sömn :)

Ha en super härlig helg alla


Trött

Förlåt att jag vart så extremt dålig på att skriva på senaste.. Har vart sjukt omotiverad till att skriva.. Men få se om jag får till några rader nu!
Julen närmar sig med stormsteg o i år har jag verkligen skämt bort Laura med sina presenter... Många av dom e smågrejer men mkt som jag kan tänka mig att hon kommer att ha mkt skoj med :) längtar verkligen jättemkt till jul.. O särskilt till nyår..
I år ska vi fira med några goda vänner .. Samma personer som vi fira med förra året o vi hade super duper kul tillsammans förra året :) de bästa e att bland dom vännerna finns leandros blivande gudföräldrar .. Vi frågade i söndags om dom ville göra oss äran att bli leandros gudföräldrar o dom tackade ja :)... Dom e så fina personer så vi är helt överlyckliga att dom tacka ja :)

Några nyårslöften inplanerade ännu??
Jag har att jag ska ta tag i att skaffa körkortet.. Har redan börjat läsa .. Minst lite varje.. För att sen börja me körlektionerna efter jul o nyår :) nu attans ska jag skaffa körkortet :)

De andra e att komma igång me all pappers arbete inför att starta upp familjedaghem.. Ska bli så kul att äntligen få kunna jobba som dagmamma.. Nått som jag velat jobba som lääääänge... Så jag hoppas innerligt att allt går vägen så jag kan börja jobba som dagmamma till 2013

O sen nått som man säger varje år.. Träna hahaha... Fast denna gång kan de gå lättare eftersom jag redan bokat in mig på zumba.. 15 ggr.. En gång i veckan ... Under resten av veckan kan jag zumba hemma..

Sen har jag även skrivit in Laura på pyttedans o leandro ska få gå på babysim.. Blir en väldigt aktiv termin men kommer njuta av den o nu har man verkligen nått att se fram emot.. De gillar jag :)

Ne nu ska jag fortsätta att titta på desperate houswifes i lugn o ro.. Dom här sista minutrarna hehehe

Bye bye så länge :)


storhandla

Idag var de att storhandla part two.... imorrn e laura ledig med mig o lillebror så då måste man passa på att handla...dels så man kan handla i lugn o ro o dels för att kunna njuta av dagen man har hemma med sin lilla skrutt... minnesvärt var gårdagen. Jag höll på att vika tvätt....laura tittar på tecknat och leandro sitter i sin babysitter... man hör hur leandro börjar gnälla lite o som sakta men säkert går över till lite gråt...laura märker att jag inte kommer med en gång för att trösta lillebror så hon tar initiativet att gå fram o försöka trösta honom...först genom att skaka på skallran o sen när de inte funka genom att gunga babysittern med foten...o de va visst precis vad leandro ville för han blev tyst på en gång.. de va så himla mysigt att se hur hon står o tittar på sitt barnprogram o gungar lillebror samtidigt....de riktigt värmde i mammahjärtat va tvungen att filma de ögonblicket...hon kändes så stor på nått sätt där hon stod...som en liten mamma *hihi* de gör big momma riktigt stolt :) ne nu ska jag passa på att läsa lite medans lillemannen ännu sover :)

RSS 2.0